назад
14.07.22

Киян навчали як за допомогою державних електронних сервісів не потрапити в пастки шахраїв

Понад півсотні киян взяли участь у правничому заході, під час якого юристи київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги навчали, як відстоювати власні права за допомогою державних електронних сервісів.

Зустріч відбулася в Бібліотеці імені Сергія Руданського  у межах соціальної акції благодійного фонду «Women’s aid international». Під час заходу киянам пояснили, які типові схеми шахрайств діють в Україні та проінформували про  перелік державних електронних сервісів і особливості доступу до них. Крім цього, присутні дізналися, яким чином отримати адвоката за рахунок держави, а також перелік правових послуг, які надають центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 Ми повинні не тільки підтримувати киян, коли вони потрапляють в правову халепу, але і підвищувати їх правову обізнаність, щоб попереджувати вчинення злочинів. Тому сьогодні ми організували черговий правопросвітницький захід, який покликаний посилити правову спроможність жителів столиці у виявленні шахрайських схем, – директор Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Бурчак.

Нагадуємо, що шахрайство є злочином, а  якщо воно ще й вчинене за допомогою мережі Інтернет – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Довідково. Благодійний фонд «Women’s aid international» у своїй діяльності  керується основними цілями, що стосуються підвищення якості життя і надання рівних можливостей жінкам та чоловікам літнього віку. Фахівці фонду мають на меті збільшення соціальної, інтелектуальної, фізичної активності жінок та чоловіків літнього віку в Києві та Київській області.