назад

Правовий кінозал – для майбутніх юристів

Наприкінці 2019 року система БПД започаткувала новий формат проведення правопросвітницьких заходів «Правовий кінозал». Це – чудова нагода переглянути та обговорити з експертами-правниками, партнерськими організаціями, лідерами громадської думки, молоддю художні фільми юридичного спрямування. Саме з такою метою 29 січня 2020 року «Правовий кінозал», організований фахівцями Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Іриною Кушпетюк та Луцького місцевого центру Зоряною Світлицькою, вирушив до Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки. У полі зору – кінострічка «За статевою ознакою».

До заходу долучилась регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська.

Переглянути біографічну драму 2018 року «За статевою ознакою», у якій йде мова про молоду адвокатку Руті Бадер Гінзбург і її боротьбу за рівні права чоловіків і жінок, котра долає усі труднощі, щоб стати верховним суддею США, зібралось у навчальному закладі понад сорока студентів-правників.

Відкриваючи захід, Ірина Кушпетюк наголосила на підвищенні правової обізнаності студентів щодо їх конституційних прав та можливостей захисту завдяки системі БПД.

На завершення кінострічки, яка підіймає дуже актуальну правову проблему – дискримінацію, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області акцентувала увагу студентства на запобіганні будь-яким формам дискримінації щодо реалізації людиною своїх прав і свобод.Присутні дійшли висновку, що правове кіно дає можливість зрозуміти наскільки важливою є професія юриста у сучасному світі, незважаючи на стать, отримавши інформаційні матеріали про систему БПД.