назад

Сарненський МЦ: виїзні прийоми покращують доступ краян до правової допомоги

gol

Для підвищення правової грамотності й обізнаності громадян, а з метою покращення їх доступу до безоплатної правової допомоги, працівники Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги кожного роблять усе можливе, аби якнайбільше громадян змогли захистити свої права.

Так, фахівець Березнівського бюро правової допомоги Юлія Пахальчук провела виїзний прийом у Тишицькій сільській раді, під час якого жителі села отримали кваліфіковану юридичну допомогу. Питання, які цікавили громадян, стосувалися порядку подачі електронної декларації державних службовців та питання спадкування за законом. 

Окрім того, Юлія Пахальчук провела семінар у відділі соціально-трудових відносин управління соціального захисту Березнівсьої РДА, спрямований на запобігання випадків домашнього насильства та дискримінації.

1

З метою якомога більшого поширення інформації про діяльність бюро правової допомоги, а також для консультування якнайбільше громадян керівник Березнівського бюро правової допомоги Микола Ничипорук під час виступів в програмі ТРК «Березне» роз’яснив слухачам радіо теми «До якого часу сусідам можна шуміти?» та «Звільнення за угодою сторін. Чи має право працівник на виплати, які не включено в заробітну плату».

Тим часом керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик провела виїзний прийом громадян у Берестівській територіальній громади. Переважно фахівець бюро надавала консультації щодо питань соціального забезпечення учасників бойових дій, зокрема, учасників АТО, першочергового надання земельних ділянок для таких осіб, а також пільг у сфері житлово-комунального забезпечення.

2

Також виїзний прийом громадян відбувся у Чудельській сільській раді. Заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Сарненського МЦ Юлія Болкуневич надала жителям юридичні консультації щодо порядку оформлення спадщини та реалізації права особи на оформлення субсидії. Також фахівець роз’яснила порядок реєстрації особи за місцем проживання (прописки) та обов’язковість надання згоди власника будинку в такому випадку.

3

Окрім того, після виїзного прийому головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліна Харченко провела семінар з працівниками Чудельської сільської ради на тему електронного декларування. Зокрема, фахівець розповіла про те, що таке електронна декларація, про терміни її подання, а також про її види, передбачені відповідно до Закону України «Про запобігання корупції». Також вона роз’яснила види відповідальності за правопорушення у сфері електронного декларування.

4

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.