назад

У рамках серії «Методичні рекомендації для адвокатів щодо здійснення захисту, гарантованого державою» вийшли друком методичні рекомендації «Ведення адвокатського досьє»

BPD2015-200x150Координаційним центром з надання правової допомоги у співпраці з Українською фундацією  правової допомоги видано методичні рекомендації «Ведення адвокатського досьє» у рамках серії «Методичні рекомендації для адвокатів щодо здійснення захисту, гарантованого державою».

Метою серії є підвищення професійного рівня адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, сприяння формуванню в їхньому колі єдиних стратегій і тактик захисту на основі узагальнення та аналізу їхнього ж практичного досвіду, а також практики Європейського суду з прав людини.

Авторами методичних рекомендацій є самі адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Текст кожного видання серії обговорюється на семінарах-тренінгах за участю 60 адвокатів-тренерів/модераторів з обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а також під час проведення ними каскадних тренінгів в усіх регіонах України для всіх адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом. Після всіх обговорень тексти також рецензуються провідними практиками і науковцями у сфері кримінального процесу, багаторазово доопрацьовуються, залишаючись при цьому відкритими для подальшого удосконалення.

Metodichka 1

Автори методичних рекомендацій «Ведення адвокатського досьє» зазначають, що оскільки захист прав особи в кримінальному провадженні, представництво інтересів у порядку цивільного, адміністративного судочинства потребує від адвоката вивчення, систематизації та опрацювання великого обсягу інформації, адвокатам доцільно у кожній справі, незалежно від її складності, вести адвокатське досьє.

Порядок формування та ведення адвокатського досьє, його зміст та порядок зберігання роз’яснюється у методичних рекомендаціях.

Завантажити Методичні рекомендації «Ведення адвокатського досьє» можна тут:

https://legalaid.gov.ua/images/MP_advocatske_dosie_-.pdf

Усі методичні рекомендації доступні для скачування в електронному вигляді у розділі «Прес-центр/бібліотека».

https://legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/mediafiles/biblioteka