назад

Волонтери БПД Харківщини працюють і в умовах воєнного стану

Спільні онлайн-заходи у воєнний час провели Харківський місцевий центр з надання БВПД та волонтер БПД, доцент Харківського національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського (ХАІ) Артем Голубов.
Два заняття для студентів на тему «Правова допомога: робота з клієнтом» в рамках навчального курсу «Правова допомога та правозахисна діяльність в Україні» організували задля набуття майбутніми юристами практичних вмінь і навичок здійснення юридичної діяльності. Вони дізналися, яка робота ведеться під час надання правової допомоги, особливості її організації. Досвідчені юристи поділилися лайфхаками успішної комунікації з клієнтами.
Однією зі спікерів була заступниця директора Харківського місцевого центру Лілія Йолкіна. На численних прикладах з практики роботи місцевих центрів та гарячої лінії системи БПД, до якої фахівчиня зараз доєдналася, вона розповіла про особливості роботи з клієнтами саме в системі безоплатної правової допомоги. Адже клієнтоорієнтований підхід – основний принцип у підході до роботи юристів системи БПД.
Окрему увагу Лілія Петрівна звернула на можливість для майбутніх юристів підвищення їх кваліфікації через долучення до онлайн-курсів, розміщених на Платформі дистанційного навчання системи безоплатної правової допомоги.