назад
15.04.15

Директор Координаційного центру виступив з презентацією на 13-му Конгресі ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя

Qatar presentation15 квітня 2015 року в місті Доха (Катар) в рамках 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя відбувся семінар «Керівні принципи розробки законів про безоплатну правову допомогу». Організаторами заходу виступили Правова ініціатива Відкритого суспільства, Міжнародна організація права та Управління ООН з наркотиків та злочинності. У складі делегації України участь у заході взяли директор Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України Андрій Вишневський та заступник директора Віталій Баєв. 

Під час виступу Андрій Вишневський представив досвід заснування і розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні. Він звернув увагу учасників Конгресу на позитивний вплив, який безоплатна правова допомога відіграє в Україні у реформуванні ключових елементів системи кримінальної юстиції, зокрема прокуратури, міліції, судової влади, розвитку адвокатури. «Ми маємо розуміти, що реалізація національних законів про безоплатну правову допомогу – ключовий елемент забезпечення права на справедливий суд», – зазначив Андрій Вишневський.  

 З презентацією директора Координаціного центру (англійською мовою) можна ознайомитися тут.

доха

 Довідково

Конгрес ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя є форумом для обміну думками між державами, урядовими та неурядовими організаціями, окремими експертами, обміну досвідом та виявлення нових тенденцій і проблем у сфері попередження злочинності та кримінального правосуддя. Кожен конгрес приймає єдину декларацію, яка визначає пріоритети діяльності у сфері кримінального правосуддя протягом наступних п’яти років.

Основною темою проведення 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності і кримінального правосуддя інтеграція питань попередження злочинності та системи кримінального правосуддя в подальшу політику ООН для вирішення соціальних та економічних проблем та утвердження верховенства права на національному та міжнародному рівнях.   


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+