назад
08.07.12

Міністерством юстиції прийнято рішення про утворення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

2 липня 2012 року Міністерством юстиції прийнято наказ № 968/5 «Про утворення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги», яким передбачено утворити республіканський, обласні та міські центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі відповідно.

Відповідальним за виконання зазначеного наказу визначено створений 6 червня 2012 року Координаційний центр з надання правової допомоги. 

Як повідомлялося раніше, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській, Харківській та Хмельницькій областях будуть утворені на базі відповідних офісів громадського захисту, створених у 2006-2007 роках за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Це перші центри, які заплановано утворити Міністерством юстиції протягом 2012-2014 років. 

У цьому році також планується утворити пілотні міжрайонні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Кам’янці-Подільському і Шепетівці Хмельницької області. У 2013 році заплановано створення 43 міжрайонних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а у 2014 році – 24 центрів у містах республіканського та обласного значення.