назад
23.04.15

На зустрічі з Послом Канади в Україні обговорено підтримку розвитку системи безоплатної правової допомоги

01 722 квітня 2015 року в приміщенні Міністерства юстиції України відбулася зустріч Міністра юстиції Павла Петренка з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком за  участі керівника відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Стівена Поттера, координатора проектів Посольства Канади в Україні Валерія Олійника та директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського.

 

Метою зустрічі було підтвердження зацікавленості канадської сторони у підтримці реформ у сфері юстиції та верховенства права в Україні та обговорення напрямків подальшої співпраці, зокрема, стосовно розбудови системи безоплатної правової допомоги в рамках українсько-канадського проекту міжнародної технічної допомоги «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

У своєму вступному слові Міністр юстиції України Павло Петренко висловив подяку за підтримку, яку Канада надає Україні  практично у всіх сферах життя українського суспільства, та реалізацію тих реформ, яких майже 24 роки потребувала наша держава.

«Ми намагаємося підтримувати позитивні зміни та хочемо надати практичні інструменти вирішення проблем в українському суспільстві. Яскравим прикладом такого інструменту є система безоплатної правової допомоги» – Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Міністр юстиції Павло Петренко відзначив, що «…ми маємо хороший досвід роботи системи безоплатної правової допомоги у кримінальних справах. Як на мене, цей проект виправдав себе на 100 відсотків і зараз пріоритетом ми бачимо запровадження такої допомоги в адміністративних і цивільних справах. Цього року ми виділили майже 270 мільйонів гривень, щоб ця система запрацювала, наступного року, сподіваємося, фінансування зросте».

Канадська сторона в свою чергу наголосила на готовності і в подальшому підтримувати розбудову системи безоплатної правової допомоги, реформи юстиції в Україні з метою забезпечення більш ефективної та відповідальної системи кримінального судочинства, підвищення справедливості судів, запобігання торгівлі людьми та покращення доступу громадян до правосуддя шляхом застосування в судах принципів Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського Суду з прав людини.

01 1
 
01 2
 
01 3
 
01 4
 
01 5
 
01 6
 
01 8

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+