назад
24.03.15

Про координацію зусиль у процесі надання БВПД на Луганщині говоритимуть у ході робочих зустрічей із правоохоронцями

LuganskВпродовж наступних тижнів за ініціативи Луганського центру з надання БВПД пройдуть робочі зустрічі співробітників центру із представниками правоохоронних органів області на тему «Удосконалення взаємодії Центру та ОВС під час надання безоплатної вторинної правової допомоги в інтересах справедливого правосуддя».

Метою робочих зустрічей є забезпечення належного рівня доступу до правосуддя для населення області на територіях, що підконтрольні державній владі України, підвищення рівня обізнаності громадян щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги, зокрема, щодо роботи центру та адвокатів, а також вирішення проблемних питань, які виникають у процесі взаємодії центру та адвокатів, які із ним співпрацюють, із правоохоронними органами.

 «Ми звернулися із відповідною пропозицією щодо організації зустрічей до керівництва ГУ МВСУ у Луганській області, та отримали підтримку. – розповідає директор Луганського центру з надання БВПД Ольга Родіонова Під час зустрічей плануємо представити аналіз співпраці центру із органами внутрішніх справ впродовж 2013 – початку 2015 р.р.; обговорити ключові ризики, пов’язані з реалізацією права на захист за рахунок держави в кримінальному та адміністративному процесах під час затримання; проблемні питання взаємодії із правоохоронними органами у процесі організації надання та надання БВПД. А також –  розповісти про створення місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представити свої пропозиції стосовно можливих шляхів удосконалення нашої співпраці».

Планується, що зустрічі пройдуть:

  • 25 березня у Міловському райвідділі (смт. Мілове, пров. Пролетарський, 3) за участі представників Міловського, Марківського та Біловодського райвідділів;
  • 1 квітня у Старобільському райвідділі (м. Старобільськ, вул.. Фрунзе, 20) за участі представників Старобільського, Білокуракинського, Сватівського, Троїцького, Новопсковського, Станично-Луганського райвідділів;
  • 9 квітня у Сєвєродонецькому міськвідділі (м. Сєвєродонецьк, вул. Партизанська, 16) за участі представників Кремінського, Новоайдарського, Попаснянського, Сєвєродонецького райвідділів, Лисичанського та Рубіжанського міськвідділів.

Нагадаємо, у зв’язку із проведенням антитерористичної операції, та терористичною окупацією обласного центру, із середини липня Луганський центр з надання БВПД продовжує свою в смт. Мілове Луганської області, за адресою вул. Луначарського, 73. Станом на сьогодні продовжують надавати безоплатну вторинну правову допомогу в області 18 адвокатів Луганського центру з надання БВПД.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+