назад

Про забезпеченя правовою підтримкою шукачів притулку та осіб без громадянства йшлося під час засідання круглого столу

15 серпня в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося засідання круглого столу з питань надання правової допомоги біженцям, шукачам притулку та особам без громадянства на Закарпатті.
    У заході взяли участь директор Регіонального центру Василь Попадинець, представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Ноель Калхун, представники благодійного фонду «Регіон Карпат», обласного управління Державної міграційної служби України, Чопського прикордонного загону та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД.

Учасники засідання обговорили проблемні питання, які виникають при наданні правової допомоги цій категорії осіб, можливі шляхи їх вирішення, в тому числі йшлося про доцільність внесення змін у відповідні законодавчі та міжвідомчі акти.
Присутні обмінялися думками з приводу проблемної ситуації щодо видачі паспорта громадянина України особам без громадянства, особливо це стосується осіб ромської національності.
На завершення учасники зустрічі домовилися про подальші спільні дії та консолідацію зусиль з метою ефективного вирішення проблемним питань.
З питань отримання безоплатної правової допомоги звертайтесь за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).