назад
15.08.12

Прийнято рішення Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України за результатами 17-го засідання

ВККАЯк повідомлялося раніше, 10 серпня у Севастополі відбулося сімнадцяте засідання Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України, участь у якому взяли 26 членів ВККА. За результатами засідання було прийнято Рішення № VI/17-874, у якому затверджено рекомендації щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.11.2011 року № 1362 «Про затвердження Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги» у новій редакції.

Рекомендації включають залучення до складу кожної комісії з відбору адвокатів двох представників кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури (далі – КДКА), а також визначення відповідальної особи з представників КДКА Автономної Республіки Крим, областей, міст Києві та Севастополя з включенням їх контактної інформації в оголошення про проведення конкурсу адвокатів з метою інформування адвокатів регіону про порядок проведення конкурсу.

Окрім того, запропоновано проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії за участі членів регіональних КДКА з поширення інформації щодо Закону України «Про безоплатну правову допомогу», результатів першого конкурсу, а також особливостей проведення другого конкурсу з відбору адвокатів.

Також вирішено видати черговий номер «Вісника Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури», тематикою якого буде «Формування системи безоплатної правової допомоги та роль у цьому адвокатури».

Рішення у тижневий термін буде направлено регіональним КДКА, а також розміщене на офіційному веб-сайті ВККА та у засобах масової інформації.