назад
10.07.12

Відбулося друге засідання робочої групи з удосконалення законодавства про безоплатну правову допомогу

10 липня 2012 року під головуванням Першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової відбулося друге засідання робочої групи з удосконалення законодавства про безоплатну правову допомогу, утвореної Міністерством юстиції 31 січня поточного року.

Засідання, яке відбулося у форматі круглого столу, було присвячене аналізу результатів першого конкурсу з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що відбувся у квітні-травні цього року, та обговоренню пропозицій щодо удосконалення Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1362.

Участь у засіданні, окрім членів робочої групи, взяли учасники окремих конкурсних комісій з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги з різних регіонів України, які поділилися власним досвідом проведення конкурсу.

Учасниками засідання були обговорені підготовлені Координаційним центром з надання правової допомоги пропозиції до Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1362.

Так, учасники, серед іншого, дійшли згоди щодо необхідності встановлення більш чітких критеріїв оцінювання претендентів, які беруть участь у конкурсі, а також щодо необхідності спрощення процедури його проведення. Засідання робочої групи було організовано у рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння розвитку системи правової допомоги в Україні».

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ