назад

З нагоди проведення в державі Всеукраїнського тижня права, в приміщенні Державної установи «Олексіївська виправна колонія (№ 25)» проведено лекцію з питань реалізації і захисту прав людини

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1212/kol/bn_cc3220171207_111539.jpg{/gallery}

В заході прийняли участь працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, Першого Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники Головного територіального управління юстиції у Харківській області.


{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1212/kol/bn_cc3220171207_111539.jpg{/gallery}

В заході прийняли участь працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, Першого Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники Головного територіального управління юстиції у Харківській області.  

Працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях – начальник відділу Організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Кривогуз та головний спеціаліст відділу Комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Оксана Федорова ознайомили співробітників Державної установи «Олексіївська виправна колонія (№ 25)» із загальними принципами діяльності Центру, щодо надання безоплатної правової допомоги, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Начальник відділу Представництва Першого Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Окара розповіла про роботу місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

{module 2017-12-08 З нагоди проведення в державі Всеукраїнського тижня права}

З доповіддю щодо порядку стягнення аліментів та відповідальність за їх несплату виступив заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Ілля Лактін.

В.о. завідувача сектору з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Харківській області Анна Федоренко розповіла про актуальні питання антикорупційного законодавства та порядок електронного декларування.

Головний спеціаліст відділу Систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Харківській області Олена Ночовкіна надала інформацію щодо Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Порядок застосування статті 14 Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року, виклала провідний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Харківській області Людмила Парамонова. Також, вона роз’яснила порядок звернення до Європейського суду з прав людини.

В рамках комунікативної кампанії, співробітники Державної установи «Олексіївська виправна колонія (№ 25)» були проінформовані про головну мету проекту «Я МАЮ ПРАВО!», як ефективного інструменту підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури в суспільстві. Одним із ключових елементів, який забезпечує реалізацію даного проекту – є надання громадянам БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях: 

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх 

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua