назад
20.03.15

Захист прав і свобод людини у зоні проведення АТО із місією ОБСЄ обговорили представники Донецького центру БВПД

DSC 008019 березня 2015 року у Маріуполі відбулася робоча зустріч працівників Донецького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з представниками місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі, мандат яких розповсюджується на місто Маріуполь та прилеглі території.

Ключовим питанням зустрічі стало обговорення захисту прав і свобод людини в зоні проведення АТО. Представники Донецького центру БВПД ознайомили представників місії ОБСЄ із роботою системи безоплатної правової у Донецькій області, на тих територіях, що підконтрольні державній владі України. Зокрема, поінформували про роботу адвокатів, які співпрацюють із центром, отримують доручення для здійснення правового захисту осіб, що його потребують та мають право за законом (станом на сьогодні співпрацю із центром продовжують 88 адвокатів). Представники місії ознайомились зі структурою центру, порядком прийому та обробки інформації, призначенням захисника за усіма видами доручень, роботою відділу контрактно-договірної роботи, фінансів та бухгалтерського обліку, відділом забезпечення якості правової допомоги.

Представників місії ОБСЄ ознайомлено зі статистичними даними роботи центру впродовж за 2014 – перших місяців 2015 року стосовно виданих доручень; поінформовано про співпрацю центру з органами адвокатського самоврядування в Донецькій області та адвокатськими об’єднаннями.

«Також піднято питання деяких адвокатів, з якими раніше співпрацював центр, що перейшли на бік терористів. На жаль, такі факти є, дехто з них працює адвокатами, суддями, прокурорами, слідчими, бере участь у розробці та прийняті так званого «законодавства» терористичної організації ДНР. Оцінку діяльності таких осіб повинні дати правоохоронні органи» – розповів директор Донецького центру БВПД Ігор Курільчук. За його словами, представники місії відзначили зусилля центру у процесі забезпечення захисту прав і свобод людини у зоні проведення АТО.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+