назад
05.06.15

Засудженим на Сумщині та Чернігівщині розповіли про їх права щодо отримання безоплатної правової допомоги

IMG 0006З метою надання роз’яснень засудженим щодо їх права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги у відповідності до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», представники Регіональних центрів з надання БВПД у Сумській та Чернігівській областях відвідали низку установ управління Державної пенітенціарної служби.

Так, 12 травня 2015 року заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва, та  адвокат, голова Сумського осередку Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в Сумській області» Олена Сомок відвідали Конотопський виправний Центр управління Державної пенітенціарної служби у Сумській області № 130.

20 травня 2015 року Валентина Волобуєва та тренер – модератор регіонального центру, адвокат Олексій Назаренко відвідали Сумський слідчий ізолятор управління Державної пенітенціарної служби України в Сумській області.

IMG 0004235

28 травня 2015 року Валентина Волобуєва зустрілася із засудженими Роменської виправної колонії Управління державної пенітенціарної служби України в Сумській області №56.

Під час відвідин виправних закладів представники центру провели для засуджених лекції, в яких  роз’яснили зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», внесеними у зв’язку із прийняттям Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим особам, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, та види правових послуг, на які мають право особи даної категорії. Особливу увагу було приділено питанню правильного оформлення звернень осіб, у яких виникла необхідність в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги. Засудженим розповіли про порядок надання медичної допомоги засудженим, що перебувають у місцях несвободи. Зокрема, було роз’яснено основні нормативно-правові документи, які регулюють порядок надання медичної допомоги засудженим, права засуджених осіб у разі отримання необхідних медичних консультацій. Також засуджені отримали інформаційні буклети з питань отримання безоплатної правової допомоги та бланки заяв  про порядок звернення  осіб, що перебувають у місцях несвободи, до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

IMG 0009

Під час спілкування з представниками регіонального центру засуджені мали змогу отримати відповіді на хвилюючи їх питання.

Нагадаємо, раніше такі ж роз’яснювальні зустрічі із засудженими в установах Пенетенціарної служби пройшли на Чернігівщині  Менській виправній колонії № 91 та Виправній колонії № 44  м. Чернігова провели начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська та адвокат-тренер, голова Чернігівського осередку ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» в Чернігівській області Микола Росомаха.

DSCN5107

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter