назад
03.06.15

Завершилось засідання експертної групи з розгляду та опрацювання проекту модельного закону про безоплатну правову допомогу в системі кримінального правосуддя

uno optТриденне засідання експертної групи з розгляду та опрацювання проекту модельного закону про безоплатну правову допомогу в системі кримінального правосуддя пройшло у Відні впродовж 1 – 3 червня 2015 року. Участь у роботі групи взяв директор Координаційного центру Андрій Вишневський.

Останнього дня заходу учасники зустрічі завершили роботу з обговорення заключних глав проекту модельного закону, зокрема:
7) Фонд та фінансування безоплатної правової допомоги (Legal Aid Fund and Finance) – глава, у якій містяться положення про створення і функції фонду правової допомоги та інші положення, що стосуються бюджетних та судових витрат;
8) Правила та регламенти (Rules and Regulations) – глава модельного закону щодо повноважень органу розробляти подальші регламенти у сфері безоплатної правової допомоги в рамках діючого закону про таку допомогу.

Довідково:
З метою впровадження національних систем безоплатної правової допомоги відповідно до Керівних принципів та настанов ООН з доступу до безоплатної правової допомоги у системах кримінального правосуддя, експертами було висловлено потребу у розробці проекту модельного закону, який би слугував підґрунтям для національних законів. У відповідь Управління ООН з наркотиків та злочинності наразі веде роботу над розробленням модельного закону про безоплатну правову допомогу в системі кримінального правосуддя, який міститиме положення щодо управління, фінансування та організації функціонування системи безоплатної правової допомоги, а також представить різноманітні моделі систем зі всього світу. Такий модельний закон повинен з часом стати інструментом для надання країнам технічної допомоги, при цьому його метою є підтримка держав у створенні законодавчої бази для розвитку системи безоплатної правової допомоги з врахуванням кращих підходів та практик.  

Захід організовано Управлінням ООН з наркотиків та злочинності (UNODC).

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter