назад

2 липня 2015 року у Хмельницькому університеті управління та права відбувся науково-практичний круглий стіл на тему: Процесуальні, організаційні та правові проблеми проведення судових експертиз в Україні

IMG 8900     Організаторами круглого столу виступили: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, Хмельницький університет управління та права, Рада адвокатів Хмельницької області, НДКЦ при УМВС України в Хмельницькій області, Хмельницьке відділення КНІСЕ.

     Участь у засіданні круглого столу взяли: директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Стьопіна Наталія, Барилюк Оксана – адвокат, секретар Ради адвокатів Хмельницької області, тренер/модератор обміну досвіду між адвокатами, Сівак Тетяна – адвокат, голова Хмельницького відокремленого підрозділу ГО “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу”, тренер/модератор обміну досвідом між адвокатами, а також експерти та науково-педагогічні працівники університету. 

     Під час проведення круглого столу директор Регіонального центру з надання БВПД Стьопіна Наталія висвітлила основні положення ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”, завдання та порядок діяльності місцевих центрів, особливості надання БПД у цивільних та адміністративних справах. 

     Про проблеми оцінки висновків судових експертиз та процесуальний порядок допиту експерта в суді розповіли Сівак Тетяна та Барилюк Оксана – адвокати, тренери-модератори. Жвавим було обговорення правових та організаційних питань проведення окремих видів судових експертиз.

     У засіданні круглого столу також брали участь Козицька Наталія – начальник Хмельницького обласного бюро судово-медичних експертиз, Поплавський Анатолій – завідувач Хмельницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, Кравчук Олег – заступник начальника Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Хмельницькій області, кандидат юридичних наук.

     Круглий стіл пройшов в доброзичливій та дружній атмосфері.

     Програма круглого столу додається: завантажити PDF

{gallery}img/novyny/krugli_stoli/02.07.2015{/gallery}