назад

25-26 квітня 2017 року фахівці системи БПД краю здійснили виїзди у сільські громади Чернівецької області

2017 04 28V4Завдяки системі безоплатної правової допомоги мешканці сільських населених пунктів Чернівецької області мають змогу отримувати якісне правове обслуговування на засадах доступності та безоплатності.

Для того, щоб сільські жителі отримали необхідну правову інформацію, правову консультацію чи роз’яснення щодо того, як вирішити свої проблемні питання у правовий спосіб, фахівці Вижницького та Чернівецького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували роботу виїзних консультаційних пунктів.

Виїзні консультування для мешканців с. Черешенька Вижницького району провів начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Колодченко, а для мешканців с. Чудей Сторожинецького району – начальник Сторожинецького бюро правової допомоги Вікторія Данко.

2017 04 28V3Користуючись нагодою, Вікторія Данко також провела робочі перемовини з головою Чудейської об’єднаної територіальної громади Анатолієм Піцулом щодо розробки та прийняття «Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Чудейської об’єднаної територіальної громади на 2017-2018 роки». Наразі це питання перебуває на стадії розгляду та погодження. Натомість, вдалося досягти домовленості щодо створення дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі об’єднаної територіальної громади.


2017 04 28V2Крім того, Вікторія Данко приділила значну увагу проведенню правопросвітницьких заходів для учнів та вихованців навчальних закладів с. Чудей. Завдяки цьому, учні Чудейської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Чудейського навчально-виховного комплексу дізналися про права неповнолітніх та гарантії їх захисту, особливості їх кримінальної відповідальності, процедуру та оформлення документів на виїзд за кордон тощо. Адміністрації та викладацькому складу вищезазначених навчальних закладів Вікторія Данко надала правові консультації, а також інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги краю та правові послуги, які надають фахівці цієї системи мешканцям Буковини.

Контактна інформація! Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться у м. Вижниця по вул. Українській, 100 Б, забезпечують надання безоплатної правової допомоги мешканцям Вижницького та Путильського районів.

Звернутися до фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги можна за адресою: м.Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а.

Отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення у телефонному режимі можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103. Нагадуємо, дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово.