назад
25.11.15

Адвокат із Київщини у суді довела незаконність звільнення свого клієнта

ShapovalovaАдвокат Софія Шаповалова, яка представляла інтереси свого клієнта у цивільному судовому процесі, довела незаконність звільнення свого клієнта, та домоглася поновлення його на роботі з виплатою зарплатні за час вимушеного прогулу.

До Білоцерківського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги, що на Київщині, звернулася особа, яка потребувала правової допомоги у вирішенні трудового спору – незаконного звільнення з місця роботи. Відповідно до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» цей клієнт мав право на отримання правової допомоги за державний кошт, адже є малозабезпеченим.

Для вирішення питання, з яким клієнт звернувся до центру, адвокату Софії Шаповаловій було видане доручення № 15 від 16.07.2015 року для здійснення його представництва у суді. Адвокат склала позовну заяву до Білоцерківського міськрайонного суду. Позовна заява була мотивована тим, що звільнення відбулося з порушеннями вимог трудового законодавства (зокрема, ст. 40 КЗпП – розiрвання трудового договору з iнiцiативи власника або уповноваженого ним органу).

22.07.2015 року Білоцерківський міськрайонний суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог і постановив поновити звільнену особу на роботі та стягнути середній заробіток на користь клієнта адвоката Шаповалової за час вимушеного прогулу.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter