назад

Адвокат системи БПД Сумщини допоміг клієнту звільнитися від надмірно нарахованих кредитних зобов’язань та зменшити суму боргу у 8 разів

До Шосткинського місцевого центру з надання БВПД звернувся громадянин, який  пояснив, що він є відповідачем у цивільній справі за позовом про стягнення заборгованості по кредитному  договору. Чоловік потребував правової допомоги від держави для захисту прав у суді  за вказаною вище справою для оскарження уже в апеляційному порядку, оскільки рішення першої інстанції закінчилось не на його користь.

Шосткинським місцевим центром з надання БВПД видано доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало здійснення представництва інтересів клієнта в суді  адвокатом Сергієм Мороко.

Адвокат, проаналізувавши всі наявні обставини справи, встановив, що сума взятого кредиту становить 23310 грн., яку відповідач по справі перерахував на рахунок кредитодавця, тим самим виконав всі зобов’язаня перед ТОВ «Центр фінансових рішень».

Однак ТОВ «Фінансова компанія» «Центр фінансових рішень» (кредитодавець) та Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» уклали договір про відступлення права вимоги, що є, на думку адвоката, наслідком недобросовісного вирішення фінансових питань до яких відповідач не має відношення. А тому склав обгрунтовану апеляційну скаргу та прохав суд повністю скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким відмовити у позові в повному обсязі.

Постановою Сумського апеляційного суду апеляційна скарга адвоката Сергія Мороко була  задоволена. Рішення суду 1 інстанції скасовано повністю та прийнято нове. Це допомогло звільнити відповідача по справі від надмірно нарахованих кредитних зобов’язань та зменшити суму боргу у 8 разів.

Таким чином, завдяки професіоналізму адвоката Сергія Мороко права та інтереси клієнта системи БВПД були захищені.