назад

Адвокат системи БПД Сумщини захистила права учасника АТО

Вони мужньо захищають нашу державу, не бачать роками свої родини, отримують важкі поранення, а повертаючись додому стикаються з низкою проблем й потребують правової допомоги. Військовослужбовці – та категорія осіб, які звертаються до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги й отримують юридичні консультації, роз’яснення та захист порушених прав у суді. Так, до Шосткинського місцевого центру з надання БВПД за рекомендацією знайомих звернувся клієнт (учасник АТО) і пояснив, що брав участь у бойових діях під час проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей і в серпні 2014 року отримав черепно-мозкову травму, внаслідок чого йому було йому встановлено 3 групу інвалідності. Відсутність підтверджуючих документів про отримання поранення саме в цей період змусила клієнта системи БПД звернутися до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення.

Шосткинським місцевим центром з надання БВПД було видано доручення адвокату Ганні Островській для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало складання позовної заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, та представництво інтересів клієнта в суді.

Адвокат, детально ознайомившись з матеріалами справи, проаналізувавши всі наявні обставини  та узгодивши правову позицію з клієнтом, склала обгрунтовану заяву про встановлення факту, що має юридичне значення. У ході судового розгляду справи прохала суд встановити факт отримання черепно-мозкової травми в серпні 2014 року під час проведення бойової операції в зоні АТО.

Суд взяв до уваги доводи адвоката Ганни Островської та задовільнив заяву про встановлення факту отримання  громадянином поранення під час проведення саме  бойової операції.

Таким чином, завдяки професіоналізму адвоката Ганни Островської, права та інтереси клієнта були захищені.