назад

Адвокат – цивіліст системи безоплатної правової допомоги домоглася сплачення аліментів для неповнолітнього сина

petrova       Доручення Сумського місцевого центру №000002 від 10.07.2015 року видане адвокату Ларисі Петровій для здійснення представництва інтересів Особи у суді.

       До Сумського місцевого центру звернулася мати неповнолітнього сина, щодо позбавлення батьківських прав батька та стягнення аліментів на утримання сина. Батько впродовж багатьох років не виконує своїх батьківських обов’язків.

Громадянка дізналася про місцевий центр з інформації від сторонньої особи. Потерпіла звернулася за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги щодо позбавлення батьківських прав батька свого неповнолітнього сина та стягнення аліментів на дитину. Досудовий розгляд справи не дав результатів, батько відмовився допомагати у добровільному порядку, тому жінка звернулася до Центру.

       Центром було прийнято рішення щодо надання доручення адвокату. Під час зустрічі з адвокатом клієнт розповіла суть справи. Захисник Лариса Петрова склала позовну заяву. Справа розглянута у Зарічному районному суді м. Суми.

Суд встановив, що спірні правовідносини є сімейними і врегульовані статтями 150, 155, 164-166, 180-182, 184 Сімейного кодексу України. Між сторонами не досягнуто згоди щодо виховання та утримання дитини. Заслухавши учасників розгляду справи, за участі адвоката та представника Служби у справах дітей Сумської міської ради, вивчивши матеріали, на підставі викладеного і керуючись статтями 10,11,57-60,88, 119-120, 122, 127-129, 212-215, 218 ЦПК України, вирішив позов задовольнити в частині позбавлення батьківських прав батька на неповнолітнього сина та стягнути з батька аліменти на дитину у твердій грошовій сумі в розмірі 1000 (одна тисяча гривень), щомісяця, до досягнення дитиною повноліття, починаючи з моменту звернення позивача до суду.