назад

Бериславський місцевий центр з надання БВПД: результати проведення правопросвітницької акції «День захисту прав дітей»

1До Міжнародного дня захисту дітей, який щорічно святкують у більшості країн світу та в рамках правопросвітницької акції «День захисту прав дітей», яка проходила на території юрисдикції Бериславського місцевого центру з надання БВПД з 28 травня 2018 року по 03 червня 2018 року, фахівці провели різноманітні заходи для дітей.

Так, 1 червня 2018 року у Бериславі дітлахи різного віку взяли участь у флешмобі в рамках конкурсу малюнків на плакаті. З метою «оживлення» дерева, учасники наносили листочки фарбами різних кольорів, зазначаючи свої права.

Під час флешмобу фахівці ознайомили дітей, які брали участь у конкурсі, з основними механізмами захисту і відновлення порушених прав. Кожного учасника нагородили цукерками, до яких були прикріплені інформаційні листівки із зазначеними правами, відповідно до Конвенції про права дитини.

Від проведеного заходу діти отримали багато позитивних емоцій та залишились щасливими.

2

Для студентів Бериславського педагогічного коледжу ім. В.Ф. Беньковського, Бериславського медичного коледжу, учнів Бериславської ЗОШ №1, №3, №5 та Шляхівської ЗОШ інтегратор місцевого центру Катерина Кравчук провела відеолекцію «Експлуатація праці дітей: проблеми та шляхи її вирішення».

3 4

Після перегляду відеоролику учасники заходу ділилися враженнями та активно обговорювали всі нюанси щодо легального працевлаштування неповнолітніх, законодавчі та нормативні вимоги з охорони праці осіб до вісімнадцяти років.

5 6

Спікер наголошувала на тому, що суспільство повинно захищати права дітей, прагнути, щоб усі вони росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Великоолександрівське бюро правової допомоги

Начальник Великоолександрівського бюро Ольга Соколенко провела творчі уроки під гаслом «Права знаєш – собі допомагаєш!» для вихованців ДНЗ № 1 «Веселка».

У ході дружнього спілкування, діти дізналися, що вони мають право на життя, ім’я, право на відпочинок, право на освіту, вільне спілкування та право на любов тощо. Засвоїти нову інформацію допомогла активна творча робота малечі. І якщо спочатку аркуш паперу був білим, то поступово на ньому почали виникати різні символи та малюнки, які говорили про права дітей.

Маленькі вихованці із захватом дивилися на результати своєї роботи, яка показала, що у кожної дитини є свої права.

7 8

Високопільське бюро правової допомоги

9Дитинство – найважливіший період у житті кожної людини. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги і захисту.

4 червня фахівець Високопільського бюро правової допомоги Анастасія Садигова для вихованців ДНЗ «Барвінок» провела бесіду на тему: «Вивчаємо свої права на прикладі казкових персонажів».

Діти жваво спілкувалися, коментували вчинки  героїв казок, малювали, ставили питання.

Нововоронцовське бюро правової допомоги

10Напередодні Дня захисту дітей фахівець Нововоронцовського бюро правової допомоги Світлана Гаврикова провела розважальну годину з вихованцями молодшої групи Нововоронцовського дошкільного ясла-сад № 1 «Сонечко» на тему: «Мирна країна – щаслива родина».

Малечі в доступній та ігровій формі розказали про їхні права, про турботу і допомогу суспільства, які прописані в Декларації прав дитини, а також про те, що їм надані всі можливості та умови для фізичного, психічного та соціального розвитку.

Міжнародний день захисту дітей має нагадати дорослим, що малюки мають права, їх потрібно дотримуватися і захищати, адже діти повинні жити у світі без насильства, болю та жорстокості. В ході розважальної гри вихованці садка створили малюнок країни їхніми очима.

11Аби привернути увагу громадян до прав людини та дитини, фахівці Бериславського місцевого центру проводили вуличні інформування, під час яких розповідали про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», розповсюджували інформаційні буклети з даної тематики та контактами місцевого центру та бюро.

Слід сказати, що під час всіх заходів фахівці проводили анонімне анкетування «Я МАЮ ПРАВО», мета якого дізнатись, наскільки громада району обізнана у своїх правах.

12