назад

Безкоштовну вторинну правову допомогу отримали мешканці с.Дубриничі

20151005 122215    У понеділок, 5 жовтня, Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував захід, метою якого було надання безкоштовних правових послуг сільським мешканцям. Цього разу це були жителі села Дубриничі, що на Перечинщині.

    Роботою виїзного консультування та прийому документів громадян займалася мобільна група Ужгородського центру, зокрема: директор центру Михайло Давиденко, начальники відділів Маріанна Чундак і Володимир Мацо, фахівець відділу прийому громадян Лілія Новак, а також в. о. начальника Перечинського районного управління юстиції Мар’яна Апярій та державний нотаріус   Катерина Броді.

    Під час прийому громадян спеціалісти місцевого центру та управління юстиції надавали правові роз’яснення та консультації. Однак найчастіше сільських мешканців цікавили юридичні питання з оформлення спадщини, розподілу майна, а також земельні питання.

    Відтак правові послуги були надані п’ятьом громадянам. А до пані Марії, яка має першу групу інвалідності, працівники центру здійснили окремий виїзд. Жінці необхідно було надати оперативну вторинну правову допомогу: їй потрібен був адвокат для представництва інтересів у суді з питання розподілу спадщини.

    Крім консультацій, для інформування жителів села Дубриничі про роботу центру з надання безоплатної юридичної допомоги, а також для ознайомлення з послугами, які надає центр, працівники Ужгородського МЦ з НБВПД здійснили вуличний флешмоб, розповсюджуючи інформаційні буклети серед сільських жителів та розповідаючи про можливість отримання захисту з боку держави для найбільш вразливих верств населення.

    Загалом дубриничани залишилися задоволені візитом мобільної групи центру та щиро дякували за надану юридичну допомогу. У цьому їх підтримала і голова сільської ради Любов Лавер, яка запропонувала проводити такі заходи систематично.


2015-10-05-11-43-23


2015-10-05-11-44-24