назад
31.03.23

Безоплатні правові консультації для мешканців Куликівки

З метою підвищення правової обізнаності населення  та надання консультаційної підтримки, 30 березня директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко спільно з представниками громадської організації «МАRТ» Дмитром Науменком та Олександром Жилінським провели виїзний прийом громадян у приміщенні Куликівської публічної бібліотеки Центру культурних послуг.

Під час виїзного прийому громадян, мешканці Куликівки отримали індивідуальні юридичні консультації з різних питань, зокрема: перерахунку пенсії, порядку державної реєстрації земельної ділянки в державному земельному кадастрі, оформлення субсидій, прийняття спадщини у період воєнного стану та процедури нотаріального оформлення заповіту, якщо померла особа є громадянином Російської Федерації, відмова від поновлення договору оренди земельної ділянки, порядку стягнення заборгованості за невиплату заробітної плати, порядку подання позовної заяви до суду тощо. З даних питань були надані юридичні консультації та роз’яснення.

Під час вуличного інформування мешканці Куликівки дізнались про порядок і підстави надання безоплатної вторинної правової допомоги та де її можливо отримати.

По завершенню консультування громадян  присутнім було залишено інформаційні буклети, системи БПД із зазначенням контактних телефонів.

Нагадуємо, що отримати безоплатну первинну правову допомогу (консультацію або роз’яснення з правових питань) можна за безкоштовним номером 0 800 213 103, або написати на вибір: в телеграм-чат, вайбер-чат, через кабінет клієнта чи за стосунок БПД.

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua