назад

Брифінг про підсумки роботи системи безоплатної правової допомоги у Волинській області за 2016 рік

P 20170118 115517 HDRДиректор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко взяв участь в організованому Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області брифінгу для представників ЗМІ на тему «Реалізація реформ, ініційованих та впроваджених Міністерством юстиції України на Волині у 2016 році», який відбувся 18 січня 2017 року у м. Луцьку в приміщенні конференц-залу готелю «Україна».

Учать у брифінгу у форматі панельної дискусії взяли представники ГТУЮ у Волинській області, юристи, представники влади, громадських організацій та засобів масової інформації.
Директор Регіонального центру окреслив присутнім основні функції центрів з надання БВПД та результати роботи системи безоплатної правової допомоги в області у 2016 році.
Ростислав Руденко розповів учасникам брифінгу, що на Волині упродовж 2016 року до центрів з надання БВПД та їхніх структурних підрозділів – бюро правової допомоги звернулося 8,5 тисяч громадян. Упродовж цього періоду центрами було видано більше 2 тисяч доручень адвокатам для здійснення захисту або представництва інтересів клієнтів у судах. Крім того, безпосередньо юристами місцевих центрів та бюро правової допомоги було складено більше 850 процесуальних документів клієнтам, які не підпадали під категорію суб’єктів, котрі мають право на послуги адвоката за державний кошт. Громадянам, які не потребували вторинної правової допомоги, були надані фахові консультації та роз’яснення з правових питань. Біля 700 справ, з-поміж тих, що розглядалися у судах, мали позитивний результат для клієнтів.
Також директор Регіонального центру розповів про низку виїзних та дистанційних консультаційних пунктів, які створені в області з метою спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, підсумував результати діяльності 14 бюро правової допомоги.
Окрім того, присутніх було поінформовано про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.