назад
12.12.18

Будьмо добрими і ввічливими!

Bullying2 iСпівробітники Третього київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги продовжують активно проводити заходи на підтримку кампанії #СТОПБУЛІНГ, направленої на протидію цькуванню та моральному знущанню серед підлітків.

Так, на запрошення завідуючої бібліотеки № 156 Дарницького району м. Києва Ірини Братікової, працівники Центру провели лекцію для школярів з ліцею «Інтелект». Учням 9 класу розповіли про основні напрямки запобігання даному явищу, повідомили про існування програми навчання бути арбітрами у спорах, що виникають через булінг. Особлива увага була приділена питанням відповідальності неповнолітніх осіб за прояви булінгу та наголошено на вікових критеріях притягнення до відповідальності неповнолітніх, зазначивши, що наразі діти є одним із суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, розповівши про систему Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

stopb2435

       Окрім цього, разом з начальником Дарницького районного відділу з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області Наталією Гаркавою, фахівці Центру провели на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи № 105 інформаційний захід для учнів першого класу щодо правил дорожнього руху. Під час заходу дітям було запропоновано відгадувати правничі загадки та влаштовувались змагання щодо знань правил безпеки дорожнього руху. Діти жваво реагували на запитання та із задоволенням виконували завдання. Під час заходу дітям в простій та доступній формі розповіли про таке негативне явище, як булінг. підкреслюючи те, що вони мають зростати толерантними, вихованими та знаючими і поважаючими Закони громадянами.

stopb1