назад
23.11.15

Для участі у другому етапі конкурсу «Інтеграції первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад» рекомендовано 81 проект

konkurs81 ініціатива, спрямована на розвиток системи БПД, отримала шанс бути підтриманою донорами.

Після перевірки поданих концепцій проектів на відповідність вимогам конкурсу з «Інтеграції первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад», 224 концепції проектів були передані на розгляд конкурсної комісії. Зокрема, 31 концепція надійшла від представників мережі Центрів правової інформації та консультацій, 19 концепцій – від громадських організацій адвокатів.

81 концепція проекту була схвалена конкурсною комісією до подальшої участі у конкурсі, другий етап якого передбачає заповнення аплікаційної форми та розробку детального бюджету проекту. Учасникам конкурсу, чиї концепції були попередньо схвалені комісією, були розіслані відповідні повідомлення та запрошення до участі у другому етапі, який триватиме до 2 грудня 2015 року (включно).

Схвалення концепції проекту не означає, що буде прийнято позитивне рішення щодо фінансування проекту на фінальному етапі конкурсу. Остаточні результати конкурсу будуть оприлюднені після 16 грудня 2015 року.

Серед ключових цільових аудиторій проектів: учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, пенсіонери/люди похилого віку, люди з обмеженими можливостями, національні меншини, жителі віддалених сільських громад, представники національних меншин тощо.

cae1467227687c449efcca874760f452

Grant ok

Нагадаємо, конкурс проектів з «Інтеграції первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад» проводить Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади, спільно з Програмною ініціативою «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

ДОВІДКОВО

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – проект міжнародної технічної допомоги, розрахований на п’ять років (2014-2018). Проект фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.

Веб-сайт проекту: http://qala.org.ua/index.php/ua/

“Права людини та правосуддя” – програмна ініціатива Міжнародного фонду “Відродження”, що має на меті запобігати порушенням прав людини, сприяти впровадженню в Україні ефективного антидискримінаційного законодавства та практики, сприяти доступу малозабезпечених і вразливих груп до правосуддя та правової допомоги.

Веб-сайт Міжнародного фонду “Відродження”: http://www.irf.ua/

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter