назад
13.03.15

Домовлено про співпрацю робочої групи з питань судової реформи Реанімаційного пакету реформ та Координаційного центру з надання правової допомоги

 Сьогодні, 13 березня 2015 року, в офісі громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» під головуванням експерта центру політико-правових реформ із судівництва Романа Куйбіди пройшло засідання робочої групи з питань судової реформи. Участь у засіданні взяв директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський. Під час зустрічі обговорено співпрацю між робочою групою та Координаційним центром у напрямку проведення незалежної оцінки результатів діяльності системи безоплатної правової допомоги, її відповідності принципам і стандартам Ради Європи, практиці Європейського суду з прав людини.

 Як відомо, 5 жовтня 2005 року прийнято Резолюцію 1466 (2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи “Про виконання обов’язків та зобов’язань Україною”, у якій, зокрема, було відзначено зобов’язання України: «13.13. покращити доступ до правосуддя шляхом запровадження системи безоплатної правової допомоги у відповідності до стандартів Ради Європи та практики Європейського Суду з прав людини».

До 10-річчя з моменту прийняття резолюції планується проведення незалежної оцінки під егідою Ради Європи результатів діяльності системи безоплатної правової допомоги та її відповідності принципам і стандартам Ради Європи, а також практиці Європейського суду з прав людини.

Досягнуто домовленостей про залучення членів Робочої групи з питань судової реформи до проведення такої оцінки, а також про експертизу та адвокацію законопроекту щодо внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що розробляється Координаційним центром.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+