назад
02.08.18

Допомога постраждалим від торгівлі людьми та заходи запобігання

02 08 2018 1

Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих і взаємодія соціальних партнерів у наданні допомоги постраждалим від торгівлі людьми – основні меседжі круглого столу, який відбувся у Козятинському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Мета заходу – забезпечення тісної взаємодії органів і установ, на які покладаються функції з виконання заходів щодо протидії торгівлі людьми.

«Торгівля людьми є одним із найважчих злочинів проти людини, тому злагоджена робота органів влади та усіх небайдужих людей повинна бути системною, щоб досягнути позитивного результату у боротьбі з цим ганебним явищем. Торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування», – зазначив директор центру Олександр Комар під час відкриття круглого столу.02 08 2018 3

Учасники засідання говорили про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, які підстерігають осіб та дітей. Основну увагу приділили посиленню співпраці суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у напрямку виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм необхідної допомоги.

Наприкінці засідання було підкреслено, що рушійною силою протидії торгівлі людьми є широке інформування учнів, молоді та широких верств населення про ймовірні ризики та шляхи запобігання попадання в ситуацію торгівлі людьми. «Необхідно формувати небайдуже ставлення до проблеми торгівлі людьми у дітей та молоді у навчальних закладах, адже навики запобігання ризику та конструктивної поведінки в небезпечній ситуації можуть допомогти уникнути критичного становища в майбутньому», зазначила Людмила Кудимець, начальник відділу у справах сім’ї та молоді, та запропонувала проведення спільних заходів з метою протидії торгівлі людьми.

Загалом, участь у круглому столі взяли: директор Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марина Кобернюк, директор Козятинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Гасюк, провідний фахівець з питань зайнятості населення Наталія Машталер, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Людмила Кудимець, головний спеціаліст сектору молоді та спорту Козятинськоъ РДА Ольга Шклярська, представники ГО «Територія добра».02 08 2018 2

Нагадуємо, що Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106