назад

Дотримання прав людини обговорили у Регіональному центрі з надання БВПД

IMG 766912 червня 2017 року, очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба зустрілась з представниками моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Сергієм Курносенко та Василем Лазумірським. Учасники зустрічі обговорили ряд питань які стосувались надання БАД адвокатами, дотримання прав людини на сході України та багато іншого.

Зокрема, співробітників місії розповіли про те, що метою їх роботи є оцінка ситуації щодо дотримання прав людини натимчасово непідконтрольних Україні територіях, в пенітенціарних установах.  Говорячи про дотримання прав людини в Україні, Сергій Курносенко зауважив, що хоча наразі влада фактично позбавлена можливості контролювати це питання на певних територіях, є перспективи вироблення дієвого механізму для запобігання порушення прав людини з використанням закордонного досвіду. Людмила Яцуба у свою чергу розповіла про проблеми з якими доводиться стикатись у своїй роботі фахівцям та адвокатам центрів з надання безоплатної правової допомоги, а також поділилась успішним досвідом з їх вирішення.

У ході бесіди також було обговорено санкції, передбачені українським законодавством у системі захисту прав людини в констексті питань правозастосування та притягнення до відповідальності. Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю.

{gallery}news/2017/06/8{/gallery}