назад

Дубенським МЦ з НБВПД підписано меморандум про співпрацю

ГОЛОВНА

1 жовтня 2015 року в приміщенні Дубенської філії відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна”, директор Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Шевчук та працівники місцевого центру провели семінар на тему “Безоплатна правова допомога як гарантія захисту прав і свобод громадян”. В заході прийняли участь викладачі та студенти правничого факультету, які є членами навчально-наукового-виробничого підрозділу “Юридичної клініки” вищого закладу освіти.

Мета круглого столу – пошук та напрацювання конкретних механізмів забезпечення доступу до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, та забезпечення дотримання конституційних прав та свобод громадян.

В ході семінару керівник клініки Андріюк А.В. зазначив, що до них звертаються громадяни різного віку з консультаціями щодо порядку отримання юридичної допомоги, проханнями оформлення заяв, скарг тощо. В деяких ситуаціях повноваження їхніх юристів недостатні, щоб надати фахову допомогу по захисту інтересів в судових інстанціях. Тому співпраця з Дубенським центром по питанням надання кваліфікованої БВПД є актуальною, корисною і необхідною.

На завершення зустрічі керівниками центру та “Юридичної клініки” було урочисто підписано меморандум про співпрацю. Надіємося, що така взаємодія допоможе жителям краю отримувати якісну безоплатну юридичну допомогу, гарантовану державою.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/dubmem{/gallery}