назад

Директор Лубенського місцевого центру БВПД провів зустріч з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в м. Гадяч

16092015

У вівторок, 15 вересня 2015 року, директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха та начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Максим Паляниця здійснили робочий візит до міста Гадяча, де провели зустріч із представниками управлінь та служб районної державної адміністрації, а також органів виконавчої влади.

Під час зустрічі Артем Россоха проінформував присутніх про діяльність системи безоплатної правової допомоги, переваги її роботи для органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та безпосередньо громадян, окреслив базові механізми співпраці. За словами директора Лубенського центру значна частина мешканців міста Гадяча та району мають право на звернення за отриманням вторинної правової допомоги, адже потрапляють під перелік категорій громадян, визначених 14 статтею закону України «Про безоплатну правову допомогу.    

Гадяцьке районне управління юстиції через роботу громадської приймальні забезпечує населення первинною правовою допомогою, а також доступом до вторинної правової допомоги. Як зазначила начальник районного управління юстиції Тетяна Колінько, останнім часом відзначається підвищення рівня правової обізнаності та зацікавленості населення, про що свідчить 159 звернень до приймальні за 6 місяців 2015 року на противагу 150 зверненням за 2014 рік.

За підсумками зустрічі сторони домовились про підписання угоди про співпрацю та висловили впевненість у тісній та плідній майбутній роботі.