назад

Директор Регіонального центру Ігор Микитин поспілкувався з Львівськими студентами-правниками

«Здобути навики роботи у системі безоплатної правової допомоги для молодих юристів є неоціненним практичним досвідом», звернувся до студентів юридичного факультету Львівського державного університету внутрішніх справ директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин.

 Під час нинішньої зустрічі очільник системи безоплатної правової допомоги на Львівщині презентував всеукраїнський та регіональний досвід надання безоплатної правової допомоги: звернення громадян, захист у суді, правові сервіси.

Так, Ігор Микитин розповів, що близько чотирьох тисяч доручень щороку Регіональний центр видає адвокатам, які захищають затриманих або обвинувачених осіб у кримінальному процесі.

«Щодня десятки людей звертаються у місцеві центри та бюро правової допомоги з найрізноманітніших цивільно-правових питань», – наголосив директор Регіонального центру.

 Під час зустрічі презентовані такий важливий проєкт системи БПД як правова вікіпедія WikiLegalaid.

Студенти також дізнались про правопросвітницьке кіно про права людини з колекції документальних фільмів Docudays.UA.

На зустрічі також були присутні: заступниця директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк, начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру Уляна Мацько та гостя заходу – начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Оксана Дудаш.

Наприкінці студенти активно цікавились умовами студентської практики та діями працівників Регіонального центру в разі повідомлення про затримання осіб.

Ігор Микитин висловив сподіванння, що серед майбутніх випускників вузу будуть ті, які в майбутньому долучаться до роботи в системі безоплатної правової допомоги.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).