назад

Директор РЦ взяла участь у прес-брифінгу за підсумками роботи антирейдерського штабу

2 27.1127 листопада директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко взяла участь у прес-брифінгу за підсумками роботи антирейдерського штабу, що відбувся у приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації.

Спікери зустрічі з пресою – в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, депутат обласної ради, директор ПСП «Пісківське» Валерій Колоша – підвели підсумки роботи антирейдерського штабу з початку його створення.

Олег Трейтяк розповів медійникам про результати роботи мобільного консультативного пункту з питань захисту прав землевласників і землекористувачів, виїзні заходи до населених пунктів Чернігівської області в рамках загальнонаціонального правопросвітницього проекту «Я МАЮ ПРАВО!». «Ми проводили активні інформаційні компанії – консультували аграріїв з питань оформлення орендних відносин, набуття права власності на земельні ділянки (паї), способи захисту прав, діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації», – поінформував керівник територіального управління юстиції.4 27.11

Додатково він зазначив, що на сьогодні вже вдалося напрацювати ефективні механізми захисту прав орендарів земель від протиправних посягань та анонсував новації проекту Закону України «Про захист майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі».

Звернув увагу присутніх Олег Трейтяк і на те, що за ініціативи Міністерства юстиції було запроваджено автоматичний обмін даними між Державним земельним кадастром та Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, що дозволило убезпечити власників земельних ділянок (паїв) і орендодавців від подвійної оренди та незаконного заволодіння їх земельними угіддями.7 27.11

Спікери констатували, що за час роботи аграрного штабу по Чернігівській області випадків рейдерства в аграрній сфері не було зафіксовано, що свідчить про ефективну і злагоджену роботу всіх його учасників.