назад

В Ужгороді відбувся флеш-моб проти насильства

flesh 1    У понеділок, 27 листопада, у рамках  щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в обласному центрі Закарпаття пройшов масовий флеш-моб, організований працівниками Департаменту соціального захисту Закарпатської ОДА, управління культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї за участі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, Ужгородського місцевого центру з надання БВПД, студентів та громадськості.

    Вуличний флеш-моб в Ужгороді став лише одним із низки заходів, які проводяться на Закарпатті у рамках Всеукраїнської акції  та на підтримку компанії, присвяченій питанням боротьби з насильством щодо жінок, ініційованої Генсекретарем ООН. Ця проблема є актуальною і для нашої області, адже, як зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Наталія Омелянюк, лише за рік зареєстровано 2300 звернень щодо випадків насильства. Левова частка з них – майже 70% постраждалих, – жінки.
    Під час вуличної акції «Бузкова стрічка. Вільні від страху – вільні від насилля» фахівці роздавали перехожим бузкові повітряні кульки,  стрічки, браслети,  інформаційні матеріали та пояснювали як захистити від насильства себе та близьких.

flesh 4
   Про можливість отримання безоплатної правової допомоги у випадку насильства, а також Всеукраїнський проект Мінюсту «Я маю право!» перехожих інформували начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД Оксана Дудаш та начальник відділу Ужгородського місцевого центру Марія Рішко та роздавали їм буклети консультативного характеру.
    На завершення акції соціальні працівники, студенти та школярі  запустили в небо кульки з написами «біда», «образа», «неповага», разом з яким і  весь негатив, який пов’язується з фізичним, економічним, сексуальним та психологічним насильством, повинен відлетіти геть.