назад
11.10.13

Директори центрів з надання БВПД обговорили пріоритетні питання розвитку системи

Team Building11 жовтня 2013 року відбулась нарада з директорами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, організована Координаційним центром з метою обговорення актуальних питань розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Серед питань порядку денного наради були презентація пропозицій щодо розміщення міжрайонних центрів і функціонального розподілу між регіональними і місцевими центрами, презентація форм статистичних показників функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги та створення робочої групи з розроблення стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі і затвердження її складу.

Крім того, учасники розглянули проект змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 р. № 305» щодо удосконалення порядку оплати послуг адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Від Координаційного центру участь у нараді взяли заступники директора Віталій Баєв і Мирослав Лаврінок, начальник відділу правового аналізу, нормопроектування та консультаційної роботи Вадим Красник, начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Сінчук та начальник відділу інновацій та розвитку системи безоплатної правової допомоги Сергій Троценко.

Після наради директори центрів з надання БВПД взяли участь у тренінгу «Ефективна робота з медіа», організованому Українською фундацією правової допомоги.

Крім того, деякі директори центрів взяли участь у фокус-групах з оцінки ефективності системи безоплатної правової допомоги, організованих Міжнародним фондом «Відродження».