назад

Фахівці Коростенського місцевого центру надали правову консультацію людині з інвалідністю та потерпілому в кримінальному провадженні

22.06.2016 - konsultasia K 222 червня до Коростенського місцевого центру звернувся громадянин Г. із питанням, яке стосувалося підстав звільнення від сплати судового збору.  Як пояснив громадянин, у судовому порядку розглядалася справа, в якій він являвся відповідачем. Одна з позовних вимог покладення на відповідача сплати судового збору, яку суд задовольнив.

Оскільки громадянин являється інвалідом ІІ групи, то працівники відділу попередньої роботи з клієнтами місцевого центру роз’яснили підстави звільнення особи від сплати судового збору згідно ст. 5 п. 9 Закону України «Про судовий збір» та повідомили про право звернутися до суду з апеляційним оскарженням рішення стосовно цієї частини позовних вимог, так як рішення не набрало законної сили.

А 23 червня до місцевого центру звернувся громадянин Д., який є потерпілим у кримінальному провадженні з проханням проконсультувати стосовно строків внесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, порядку зберігання речових доказів та відповідальності, передбаченої за службову недбалість слідчого.

Працівники відділу попередньої роботи з клієнтами роз’яснили кримінальне та кримінально-процесуальне законодавство України стосовно порушених питань, а саме ст. 367 (службова недбалість) КК України, ст. 214 (початок досудового розслідування), ст. 100 (зберігання речових доказів і документів та вирішення питання про них) КПК України та порядок подання скарги на дії слідчого.

23.06.2016 - konsultasia K 2

Заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олександра Мельник зазначила, що громадянин Г. та Д. можуть звернутися до Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для отримання допомоги в складенні апеляційного оскарження в першому випадку та для представництва інтересів, як потерпілого в другому.