назад

Фахівці Регіонального центру взяли участь у семінарі для працівників юридичних служб області

DSC02333На виконання заходів Програми правової освіти та надання правової допомоги населенню Волинської області на 2019 – 2023 роки, розробленої Регіональним центром спільно із партнерами – Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області, 14 березня 2019 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук взяла участь у проведенні навчального семінару для працівників юридичних служб області. Захід відбувся на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернулася головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області Інна Малашевська, яка наголосила на важливості його проведення, оскільки його мета полягає у підвищенні рівня правової освіти та правової культури серед працівників державних установ області.

Директор Регіонального центру акцентувала увагу працівників юридичних служб на системі безоплатної правової допомоги, яка діє в Україні, зокрема й на Волині, – як дієвому механізмі захисту конституційних прав громадян, окресливши їм категорії осіб, котрі мають право на отримання адвокатських послуг за державні кошти. Разом із тим, інформувала про довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid», що функціонує за принципом відомої «Wikipedia» та поповнюється правовими консультаціями з різних тем.

DSC02348

Головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління Національного агенства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях Іван Саламан детально зупинився на питаннях щодо стану впровадження Закону України «Про державну службу», а саме на проходженні та припиненні державної служби, проведенні конкурсів, оплаті праці державних службовців, наданні відпусток, порядку відкликання з відпусток, оцінюванні державних службовців, притягненні до дисциплінарної відповідальності.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації Людмила Сірбіненко доповіла про зміни до порядку надання житлових субсидій.

DSC02373

Про Правило 39 Регламенту Європейського суду з прав людини та тимчасові заходи інформувала учасників семінару головний спеціаліст з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Волинській області Ірина Б’яла.

Відтак присутні, заслухавши питання на актуальну тематику, дізналися про те, де на Волині можна скористатися безкоштовно правовою допомогою, а також про реалізацію в Україні інформаційної кампанії “Я маю право голосу”, отримавши тематичні інформаційні матеріали на відповідну тематику й флаєри «WikiLegalAid».

DSC02336

DSC02356

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua