назад

Фахівці Сарненського МЦ працюють над протидією домашньому насильству щодня

Лекції, тренінги, семінари, засідання координаційної ради із партнерами БПД, тематичні ролики, виступи на радіо. Чого тільки не роблять фахівці Сарненського МЦ та бюро правової допомоги, для того щоб проінформувати як дорослих, так і підростаюче покоління про проблему домашнього насильства. Слід зауважити, що роботу по боротьбі із домашнім насильством правники Сарненського МЦ проводять не тільки під час різноманітних тематичних тижнів , оскільки ця проблема потребує вирішення щодня, щогодини, щохвилини…

Під час таких правопросвітницьких заходів у школах, училищах, центрах зайнятості присутні дізнаюся не тільки про те, що таке домашнє насильство, які види його існують а головне, що робити тоді, коли ця проблема поряд, а саме як і де отримати потрібний правовий захист. Адже попри різноманіття способів захисту, які існують у нашій державі, особа, яка постраждала від домашнього насильства, в такій ситуації може легко розгубитися і не знати де шукати потрібного захисту.Важливою є і співпраця з партнерами у цьому напрямі. Приміром, нещодавно фахівці Сарненського МЦ взяли участь у заході, який організувала громадська організація «Чайка». Основною метою якого було вироблення спільних механізмів протидії домашньому насильству.

Досить дієвим способом проінформувати постраждалих від домашнього насильства про їх права є виступи на радіо. Приміром, нещодавно директор Сарненського МЦ та заступник начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Аліна Харченко в ефірі авторської програми «Правовий путівник» на радіо «Полісся» розповідали про те, як можна захистити себе у ситуації домашнього насильства. Також Юлією Міхновою спільно із Сарненським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та учнями Сарненської гімназії було знято тематичний ролик на зазначену тему.

На завершення хотілося сказати про те, що якою складно б не була ситуація важливо завжди пам’ятати, що подолати цю проблему можна і вихід із кола насильства завжди існує, головне не здаватися та не опускати руки, а намагатися йти вперед.