назад

Фахівці Шосткинського місцевого центру здійснили робочий візит до Воронізької селищної ради

150814 61

14 серпня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Катерина Мірошниченко, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та головний спеціаліст Шосткинського міськрайонного управління юстиції Юлія Зацаринна здійснили робочий візит до Воронізької селищної ради.
       Метою зустрічі стало налагодження співпраці між центром та керівництвом селищної ради, що буде спрямована на сприяння надання безоплатної правової допомоги в інтересах жителів селища. Керівництво селищної ради заздалегідь було попереджено про зустріч, яке в свою чергу поінформувало жителів селища. В актовій залі селищної ради пройшла зустріч із головою Валерієм Ястребовим та громадянами.

Під час виступу директором висвітлено основні напрямки діяльності Шосткинського місцевого центру і наголошено на важливості та необхідності налагодження тісної співпраці із суб’єктами надання первинної правової допомоги, що в подальшому дозволить здійснювати якісний захист конституційних прав та законних інтересів громадян.

 

Катериною Мірошниченко роз’яснено питання діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема, вона зупинилась на обґрунтуванні Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині її надання соціально незахищеним категоріям населення у цивільних та адміністративних справах, також порушено питання якості надання первинної правової допомоги та взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування по вищевказаним питанням.

150814 62

Цього ж дня у приміщенні селищної ради відбувся прийом громадян, проведений Катериною Мірошниченко та Юлією Зацаринною. Фахівцями надано роз’яснення жителям селища з цивільних, земельних та пенсійних питань.

Крім того, Ольга Правосуд роздала присутнім друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Шосткинський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

У ході зустрічі досягнуто домовленості з головою селищної ради Валерієм Ястребовим, щодо взаємодії у процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги та підписано Меморандум про співпрацю.