назад
22.06.18

Фахівці системи БПД стануть учасниками нового проекту Ради Європи

21.06.2018   Proekt RE (2)Координаційний центр з надання правової допомоги (КЦ) братиме активну участь у проекті Ради Європи, який покликаний упровадити європейські стандарти дотримання прав людини в Україні. Про це заявила заступник директора КЦ Олена Сінчук за підсумками презентації проекту.

Під час заходу Головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом та радницею з гендерних питань Катериною Тілікайнен були представлені цілі проекту, його компоненти та очікувані результати.

Як зазначалось під час доповіді, метою проекту є допомога Україні в приведенні вітчизняного законодавства у відповідність з європейськими стандартами та розвиток спроможностей представників правничих професій та національних інституцій з прав людини в Україні.

21.06.2018   Proekt RE (4)

Проект буде сфокусовано на трьох напрямах:

• експертна та технічна підтримка реформи правоохоронних органів, створення Державного бюро розслідувань (ДБР) та покращення механізмів попередження та ефективного розслідування випадків жорстокого поводження;
• допомога Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у розбудові Національного превентивного механізму та захисті персональних даних;
• імплементація Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) через навчання представників юридичних професій у сфері прав людини.

«Нами було досягнуто домовленості про зустріч керівництва зазначеного проекту та Координаційного центру для детального обговорення ролі та можливостей системи БПД у його реалізації, зокрема, враховуючи співпрацю нашого центру з Нацполіцією України та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини в межах укладених Меморандумів про співпрацю», – поінформувала Олена Сінчук.

21.06.2018   Proekt RE (1)

Сторони розглянуть питання співробітництва з проектом РЄ в межах підтримки заходів, що впроваджуватимуться на базі правових клубів «PRAVOKATOR», зокрема в частині організації навчальних заходів для працівників системи та адвокатів, а також представників ключових партнерів системи БПД, у тому числі із залученням інноваційних методів, на кшталт платформи «HELP».

Нагадаємо, проект Ради Європи «Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні» стартував 01 квітня 2018 року та триватиме 2 роки.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter