назад
19.12.17

Фахівці системи БПД вивчають стандарти РЄ щодо захисту прав ВПО

25508037 1726689697406001 5393584384228370032 nВпродовж 18-19 грудня 2017 року відбувається ознайомчий візит до інституцій Ради Європи у Страсбурзі (Франція) представників національних партнерів проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» (далі – Проект). Участь у ньому беруть фахівці та фахівчині системи безоплатної правової допомоги в Україні.

У складі української делегації від системи БПД – начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Вікторія Мітько, директорка Регіонального центру з надання БВПД Дніпропетровській області Людмила Яцуба, начальниця Більмацького бюро правової допомоги Анастасія Корбут (Запорізька область) та начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області Максим Фень. Участь у візиті від України беруть представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, Міністерства соціальної політики України, Пенсійного фонду України, представники апеляційних судів Донецької та Луганської областей, Національної школи суддів України, адвокати та експерти Проекту.

25498501 1726689680739336 4317373066356187168 n

Дводенний візит має на меті ознайомити учасників із принципами прийняття рішень інституціями Ради Європи, їх відвідання, а також – обмін досвідом між різними експертами та вивчення правозастосовної практики Європейського суду з прав людини й інших стандартів Ради Європи у вирішенні проблем ВПО.

У рамках візиту українські делегати зустрічаються з представниками Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, Секретаріату Європейського суду з прав людини, Офісу Комісара Ради Європи з прав людини, Групи Помпіду Ради Європи, Європейського комітету з соціальних прав, Комітетів ПАРЄ.

Нагадаємо, це вже другий такий візит, який відбувається за підтримки Проекту цьогоріч, спрямований на ознайомлення українських делегатів зі стандартами Ради Європи щодо внутрішнього переміщення.

Нагадаємо, що влітку нинішнього року за підтримки Проекту у Трускавці (Львівщина) фахівчині системи БПД взяли участь у літній школі щодо внутрішнього переміщення в Україні.

ДОВІДКОВО
Проект Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. Проект тривалістю у 30 місяців (липень 2015 – грудень 2017) спрямований на реалізацію заходів з удосконалення нормативно-правової бази стосовно внутрішньо переміщених осіб, імплементації стандартів щодо захисту ВПО та відповідних процедур, сприяння доступу ВПО до психологічної, медичної, соціальної та правової допомоги та підвищення рівня їх обізнаності про свої права, а також підтримку ініціатив щодо інтеграції та підвищення спроможності ВПО на рівні територіальних громад.

Серед національних партнерів проекту – Міністерство соціальної політики, Державна міграційна служба, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство юстиції України, інші органи виконавчої влади, Координаційний центр з надання правової допомоги, громадські організації та місцеві органи влади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter