назад

Година спілкування: Толерантність як шлях до Європи

Sum 171117 0116 листопада в читальній  залі Путивльській районній бібліотеці для студентів Путивльського педагогічного коледжу була проведене заняття присвячене дню толерантності. Захід проведений спільно з працівниками Путивльської районної бібліотеки та Путивльського бюро правової допомоги.

Метою заходу було познайомити присутніх з поняттям «толерантність», виявити основні риси толерантності, формувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки. Виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів, виховувати комунікативну культуру спілкування та взаєморозуміння. Продовжити формування толерантного ставлення громадян між собою. Розвивати у присутніх терпимість до відмінностей між людьми.

Начальник Путивльського бюро правової  допомоги Георгій Шатілін нагадав про конституційні права громадян України та те що кожен громадянин може ними скористатися, всі конституційні права є непорушними та охороняються державою і законом. А в разі порушення прав кожна особа має право на звернення до системи безоплатної правової допомоги.

Sum 171117 02

«Ми можемо робити лише те, що не шкодить іншим, не порушує їхні права. Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації. У цей Міжнародний день терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал», – додав Георгій Шатілін.

Sum 171117 03

Підбиваючи підсумки фахівець Путивльського бюро правової допомоги розповів про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО», який покликаний підвищити рівень знань громадян України щодо своїх прав у різних сферах життя та поширив інформаційні матеріали у вигляді буклетів, щодо БППД, БВПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Відділ «Путивльське бюро правової допомоги»  Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги

 

Адреса: м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46,

телефони: (05442) 5-48-44; 5-49-44