назад

Головні спеціалісти Сумського місцевого центри взяли участь у круглому столі

150717 2116 липня працівники Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: головний спеціаліст взаємодії з суб’єктами Яна Кнуренко та головний спеціаліст попередньої роботи з клієнтами Валентин Прилипа взяли участь у роботі «круглого столу» «Молодіжний клуб 25+» Сумської організації Товариства Червоного Хреста України.

Ініціював такий захід Голова ТЧХУ у Сумській області Ігор Шаповал, який хоче об’єднати всю молодь задля допомоги  хворим дітям та людям, які цього потребують. Допомога полягає в здачі крові  для тяжко хворих людей.

«Донором може стати кожна здорова людина у віці від 18 років, яка пройшла медичне обстеження і в якої немає протипоказань. Кожен донор повинен знати, що від стану його здоров’я залежить життя і здоров’я хворого. Для того, щоб кров приносила хворому користь, донору необхідно дотримуватися певних правил» – наголосив Ігор Вікторович.

На цьому заході були присутні заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик, голови громадських організацій, координаційних рад, благодійних фондів та інші небайдужі люди.

Яна Кнуренко обговорила із головою ТЧХУ Ігорем Шаповалом подальшу співпрацю, яка буде полягати в навчанні працівників Сумського місцевого центру БВПД основним правилам і прийомам надання первинної медичної допомоги. Таке навчання триває десять днів, після чого людина, яка його пройшла, отримує сертифікат про те, що вона може надавати первинну медичну допомогу.

150717 22