назад
10.07.17

Інформаційні буклети з питань прав ВПО та правової допомоги в їх реалізації

Координаційний центр з надання правової допомоги спільно з Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» підготували серію тематичних матеріалів інформаційно-роз’яснювального характеру з питань отримання безоплатної правової допомоги в Україні, прав внутрішньо переміщених осіб та допомоги в їх реалізації, зокрема, й права на безоплатну правову допомогу.

Наразі видано три буклети за наступними темами та тиражами:

Безоплатна правова допомога в Україні (21 900 примірників)
Безоплатна правова допомога внутрішньо переміщеним особам (21 900 примірників)
Права внутрішньо переміщених осіб та правова допомога в їх реалізації (9 500 примірників)

Незабаром за підтримки згаданого проекту РЄ друковані версії буклетів будуть надіслані до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в 11 областях та м. Київ, де, згідно актуальних статистичних даних проживає найбільше ВПО – для використання в роботі з клієнтами, які звертаються до центрів, та під час здійснення правопросвітницьких заходів.

Електронні версії буклетів (для перегляду та завантаження) доступні у розділі “Прес-центр/Бібліотека”.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи, а також особи, які лише претендують на отримання такого статусу мають право на всі види безоплатної правової допомоги: роз’яснення з правових питань; здійснення представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру; захист. Для цього переселенцям необхідно звернутися до одного з місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги, що діють по всій території України (переглянути адреси тут).

ДОВІДКОВО

Проект Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» реалізується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. Проект спрямований на реалізацію заходів з удосконалення нормативно-правової бази стосовно внутрішньо переміщених осіб, імплементації стандартів щодо захисту ВПО та відповідних процедур, сприяння доступу ВПО до психологічної, медичної, соціальної та правової допомоги та підвищення рівня їх обізнаності про свої права, а також підтримку ініціатив щодо інтеграції та підвищення спроможності ВПО на рівні територіальних громад.

Серед національних партнерів проекту – Міністерство соціальної політики, Державна міграційна служба, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство юстиції України, інші органи виконавчої влади, Координаційний центр з надання правової допомоги, громадські організації та місцеві органи влади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                  YouTube YouTube                   Google Google+              тTwitter