назад

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед адвокатів Запоріжжя: робоча зустріч 22.09.2015

1Активізуємо спільні зусилля щодо залучення адвокатів Запоріжжя до роботи в системі безоплатної правової допомоги. 22 вересня 2015 року з ініціативи Другого запорізького місцевого центру з надання БВПД було організовано і проведено робочу зустріч з адвокатами Ленінського, Комунарського, Орджонікідзевського та Хортицького районів м.Запоріжжя.

З вітальним словом до адвокатів звернувся директор Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області Павло Наливайко: «На сьогоднішній день команда системи БВПД Запорізької області складається з 146 адвокатів. Саме стільки контрактів цього року укладено з адвокатами, які так само як і ви, у свою чергу, пройшли конкурс з відбору адвокатів і тепер успішно надають правові послуги як адвокати системи».

Директор Другого запорізького місцевого центра з надання БВПД Сергій Вітько розповів присутнім адвокатам про роботу місцевих центрів і особливості надання безоплатної правової допомоги в цивільному та адміністративному процесах, яка з липня поточного року надається місцевими центрами з надання БВПД. Окрема увага була приділена умовам та порядку проведення конкурсу, наголошено на термінах подання заяв на участь у конкурсі та необхідних документів, а також демонстрації презентаційних матеріалів «Переваги системи безоплатної правової допомоги». Сергій Вітько закликав присутніх адвокатів приєднатись до команди БВПД.

На зустрічі виступила директор Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД – Ольга Бородіна, яка поділилася власним досвідом роботи в системі БВПД та розповіла про особливості організації роботи адвокатів в місцевих центрах, навела приклади позитивної практики адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

Серед переваг, які чекають на адвокатів, можна виділити наступні:

       Регулярне безкоштовне підвищення кваліфікації;

       можливість регулярного спілкування та обміну досвідом між колегами;

       самостійне визначення свого обсягу навантаження та територію роботи у контракті, що дозволяє займатися не лише справами за дорученнями центру, а і приватною практикою;

       –     самостійне формування та узгодження правової позиції (після отримання доручення центру).

До уваги адвокатів: конкурс проходитиме у м.Запоріжжі і складатиметься з 3-х етапів:

  1. Розгляд та вивчення конкурсними комісіями документів, поданих претендентами – відбудеться 6 жовтня 2015 року;
  2. Анонімне письмове тестування – 10 жовтня 2015 року
  3. Співбесіди з претендентами з метою визначення мотивації – 15 жовтня 2015 року.

Зразки заяви, біографічної довідки, анкети, а також посилання на оголошення про проведення конкурсу можна переглянути на сайті Координаційного центру у рубриці «Конкурс адвокатів» за посиланням http://www.legalaid.gov.ua/ua/konkurs-advokativ/vosmyi-konkurs

Заяви про участь у конкурсі приймаються до 30 вересня 2015 року Головним територіальним управління юстиції та районними управліннями юстиції.

У робочій зустрічі взяли участь 19 адвокатів, із них 13 засвідчили свій намір взяти участь у конкурсі.

Запрошуємо адвокатів м.Запоріжжя і Запорізької області до співпраці. Не гайте часу, залишився 1 тиждень.

2 DSC05030

3 DSC05032

4 DSC05034

Last