назад

ІНФОРМАЦІЯ ПРО РОБОТУ ЦЕНТРУ – В ОБЛАСНОМУ РАДІОЕФІРІ

29 липня 2015 року директор Сумського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги Валентина Трошечко побувала у Сумській обласній телерадіокомпанії, де журналіст програми «Феміда» Валентина Погорєлова взяла у неї інтерв`ю щодо діяльності центру.

Валентина Вікторівна розповіла про державну програму з надання вторинної правової допомоги, яка нині реалізується в державі через відкриття 100 місцевих центрів. Також вона детально роз`яснила, які саме громадяни можуть скористатися безоплатною правовою допомогою від держави, які документи потрібні. Керівник центру запросила людей скористатися наданою можливістю отримати професійну правову допомогу.

Вона, зокрема, наголосила, що безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

1. Захист.

2. Здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

3. Складення документів процесуального характеру.

Саме вторинною правовою допомогою і займається Сумський місцевий центр. 

Скористатися послугами центру можуть пенсіонери, інваліди, особи, які мають дохід менше прожиткового мінімуму. Окрема категорія стосується учасників АТО, які повернулися зі сходу країни і потребують правової допомоги. Ще одна із найвразливіших категорій відвідувачів центрів – це діти-сироти, та їхні опікуни.