назад
11.04.23

Інформування дітей про мінну небезпеку

Сьогодні, коли Україна є однією із найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами країн у світі, а через активні бойові дії у різних частинах країни зростає небезпека від мін для нашого життя, важливо говорити про мінну небезпеку. Особливо важливим є інформування дітей про мінну небезпеку. Адже, знання про те, як виглядають небезпечні предмети та алгоритм дій при їх виявленні, інформація про визначення небезпечних місць та життєві приклади – можуть врятувати їм життя.

11 квітня у приміщенні дитячої бібліотеки відбувся інтегрований урок з мінної небезпеки для учнів молодших класів. Інформаційний захід провели юристи Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Мамонова та Таїсія Коберник.

На інтегрований урок завітали активні відвідувачі дитячої книгозбірні, учні 3-Б класу школи № 3 разом з класним керівником Ольгою Бурською та шкільним бібліотекарем Аллою Гончаренко.

Під час уроку юристи Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, використовуючи наочні презентації, листівки, та інші інформаційні матеріали, в ігровій та доступній формі роз’яснили дітям порядок дій під час виявлення вибухонебезпечного предмета, а також розповіли як саме він може виглядати і на що схожий.

Урок із мінної безпеки був насичений цікавими завданнями, інтерактивними іграми, пізнавальними мультиками та інформаційними відеоматеріалами. Під час заходу пані Наталія пояснила дітям, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть бути приховані, які знаки попереджають про них, а також, які правила безпечної поведінки потрібно знати та дотримуватись, якщо помітили вибухонебезпечні предмети.

Увагу дітей акцентували на 3х «золотих» правилах безпеки:

– «НЕ ЧІПАЙ!»;

– «НЕ ПІДХОДЬ!»;

– «ТЕЛЕФОНУЙ 101 АБО ПОВІДОМ ДОРОСЛИХ!».

В свою чергу третьокласники активно давали відповіді на питання пані Наталії та підготували малюнки, у яких зобразили правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. Цей захід нагадав дітям про найголовніші правила – правила безпечної поведінки!

#БПД#ПравоваДопомога#LegalAid