назад

Інтегратор Шосткинського місцевого центру взяла участь у колегії Шосткинської райдержадміністрації

160127 01Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд 27 січня виступила на засіданні колегії Шосткинської районної державної адміністрації з інформацією «Діяльність роботи Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за 2015 рік».

Під час свого виступу інтегратор розповіла про основні статистичні показники діяльності Центру, звернула увагу на якість наданих послуг та акцентувала увагу щодо програм безоплатної правової допомоги, які були розроблені Шосткинським місцевим центром та надіслані до органів місцевого самоврядування для розгляду та прийняття.

Фахівець зазначила, що, у грудні 2015 року Дубовицька сільська рада Кролевецького району та Путивльська міська рада прийняли програми безоплатної правової допомоги для населеннясвоїх територіальних громад.

Голова Шосткинської райдержадміністрації Віктор Ждаміров також підтвердив значну потребу жителів району в правовій допомозі, дієвість наданих фахівцями Центру консультацій та рекомендував головам сільських та селищних рад Шосткинського району прийняти програми безоплатної правової допомоги.

160127 02

Наприкінці свого виступу Ольга Правосуд  розповіла присутнім про реформу, яка буде відбуватися протягом 1 півріччя 2016 року згідно з планом, затвердженим Міністерством юстиції. «До 1 травня 2016 року будуть ліквідовані районні,    міські, міськрайонні, міжрайонні управління юстиції. Замість них будуть створені бюро правової допомоги, які надаватимуть як первинну, так і вторинну правову допомогу, що дасть можливість населенню віддалених районів отримувати якісну безоплатну правову допомогу», – зазначила інтегратор.

 

На всі питання, які виникли в ході виступу Ольга Правосуд надала вичерпні відповіді.